Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Tänk på det här när du köper en paketresa


Enligt paketreselagen ska vi hålla EU/ESS-medborgare uppdaterade om vilka visumkrav som gäller för varje destination. För mer information gällande krav för svenska medborgare, se det svenska utrikesdepartementets informationssidor på https://www.regeringen.se/uds-reseinformation/. Medborgare i andra länder rekommenderas kontakta närmaste ambassad eller konsulat. Gör du en bokning för någon annans räkning är du skyldig att informera ditt resesällskap om ovanstående krav.

Du bör kolla upp om du behöver förnya ditt pass eller ansöka om visum.

För information gällande visum samt vilka krav som gäller på olika resmål hänvisas svenska medborgare till svenska utrikesdepartementets informationssidor på https://www.regeringen.se/uds-reseinformation/. UD har också en app med reseinformation som du hittar på samma sida.

För att få veta hur lång tid det tar att få ett visum kontakta ambassaden för landet du reser till i landet du är medborgare i. Tänk på att vara ute i god tid då det kan ta olika lång tid beroende på resmål. Är du medborgare i ett annat land ska du kontakta närmaste ambassad eller konsulat.
Vi rekommenderar att du ser över ditt reseförsäkringsskydd. Till exempel kan du behöva en försäkring som täcker förlorat eller skadat bagage samt sjukvårdskostnader och eventuell resa hem om du drabbats av sjukdom eller olycka. Har du hemförsäkring har du oftast ett reseskydd i försäkringen. Ta reda på vad och vilka försäkringen gäller för genom att kontrollera ditt försäkringsbrev eller prata med ditt försäkringsbolag.

För resor till Ryssland, Vitryssland och Kuba behövs ett intyg om giltig reseförsäkring. Kontakta ditt försäkringsbolag för att ta reda på mer.
Har du någon funktionsnedsättning är det viktigt att du tar reda på vad som gäller innan avresa. Kontakta ditt hotell för information om handikappsanpassning på hotellet och på ditt resmål. 

Kom även ihåg att ta med ett europeiskt sjukförsäkringskort. Det beställer du från Försäkringskassan och det ger dig rätt till sjuk- och tandvård inom EU, EES och Schweiz. Kortet är gratis.

Tänk på att se över dina vaccinationer om du ska resa utanför Europa. Det är viktigt eftersom många länder har som krav att du ska vara vaccinerad mot vanligt förekommande sjukdomar för att du ska få resa in.

För information gällande hälsobestämmelser samt vilka krav som gäller på olika resmål kan du titta här: https://www.1177.se/Stockholm/Tema/Vaccinationer

Se Paketreselagen här

Svenska Resegruppen AB har tecknat skydd vid obestånd hos Nordic Guarantee Försäkringsaktiebolag (Kista Science Tower, 164 51 Kista, 08-34 06 60, info@nordg.se). Resenärer får kontakta denna enhet eller, i tillämpliga fall, den behöriga myndigheten Kammarkollegiet, Birger Jarlsgatan 16, 114 34 Stockholm, 08-700 08 00, registratur@kammarkollegiet.se om tjänster inte tillhandahålls till följd av Svenska Resegruppen AB’s obestånd.


Header
Subject
Body
Footer