Paris

Paris

Paris är ett av Europas populäraste resmål och hela Frankrikes hjärta. Här finns centrum för det mesta. Staden ligger vid floden Seine och grundades precis som London av romarna. Staden har varit en världsstad i århundraden och har idag tillsammans med sina förorter ca 11,5 miljoner invånare.

Sevärdheter

Paris besöks av runt 20 miljoner turister varje år, och här finns mycket att göra. Det mest kända turistmålet är utan tvekan Eiffeltornet. Det byggdes under världsutställningen 1889 då 100-årsminnet av den franska revolutionen firades. Andra klassiska sevärdheter är konstmuseet Louvren, katedralen Notre Dame och Triumfbågen. En promenad längs avenyn Champs-Élysées hör också till.

Men en resa till Paris kan innehålla mycket bortom de vanliga turiststråken. Staden präglas av influenser från hela världen med en mix från många håll. Här kan man bl a utforska kvarter påverkad av arabisk, afrikansk och judisk kultur.

Det franska köket

I Paris kan du ta del av det fantastiska franska köket och njuta av de berömda franska vinerna. Här finns mängder av restauranger, bistron och cafén, och dessutom ett mycket levande nattliv.

Resor till Paris

Hos Seat24 kan du boka allt som rör din resa till Paris i Frankrike, både flygbiljetter, hotell och hyrbil.

Header
Subject
Body
Footer