Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Nice

Nice

Staden Nice breder ut sig längs Baie des Anges, änglabukten, ett namn som gör sig påmint om du går längs med Promenade des Anglais på morgontimmarna. Nice är det perfekta resmålet för den som vill uppleva mycket på sin semester. Staden i sig självt erbjuder ett fantastiskt medelhavskök, makalöst strandliv och ett intensivt nöjesliv. Kulturen står högt i kurs med närhet till Matissemuseet, Marc Chagall museet och Renoirs hem.

Nice är också en bra utgångspunkt för en resa där du vill göra dagsutflykter till Monaco, Cannes, Korsika, St Tropez och många andra platser beroende på vad du känner för just den dagen. Bergsvandring eller lyxshopping, segling eller casino, Nice är nära till mycket.

Om du väljer att dväljas inne i centrala Nice, är Gamla staden, la vieille ville, att rekommendera. Små trånga gränder och charmiga medeltida hus ger en känsla av ett genuint gammalt frankrike och tiden för turismen bredde ut sig. Det är även här som du hittar några av stadens bästa, om än inte mest kända, restauranger och bistroer. Två förstklassiga restauranger är Dents de la Mer och L´Univers de Christian Plumail. Ett besök i Nice innehåller gärna också besök på världskända hotell Negresco som med sitt enastående kök har fått en stjärna i Guide Rouge.

I Nice hittar du som i de flesta större franska städerna ett stort shoppingutbud och nattklubbar av alla de slag. Men en resa till Nice gör sig unik genom att du letar efter det egentliga Frankrike. I Nice finns det överallt.

Header
Subject
Body
Footer