Mallorca

Palma De Mallorca

Mallorca har länge varit ett populärt resmål för svenskar, men ögruppen har genomgått stora förändringar genom åren. När de första svenskarna började resa dit regelbundet på 60-talet var det pittoreska spanska samhällen med ett fantastiskt bad. Under 80-talet blev det ett klassiskt chartermål. På senare år har Mallorca återigen genomgått en förändring, nu till ett brett semestermål med något för de flesta.

Sol, bad och dagsutflykter

Mallorca är beläget i Medelhavet, något som självklart öppnar upp för ett härligt bad och strandliv. Eftersom ön har ett varierat landskap och kan delas upp i turistområden och mer naturliga delar, ahr du möjlighet att bestämma vilken typ av strand du vill ha för dagen. Lyxstränder med solstolar och servering finns vidkring centralorterna, men du hittar även glesbefolkade ständer och en något mer genuin känsla.

När du känner att du bränt dig tillräckligt kan du ge dig ut på exkursioner i de grönskande bergen som täcker Mallorcas mitt. Givetvis finns det även goda möjligheter till golfrunder på någon av de välvårdade och vackra golfbanor som Mallorca erbjuder.

På och kring Mallorca

I huvudsak är en semester på Mallorca en vistelse som centreras kring vattnet. Sol och bad givetvis, men även en utmanande segling, dykning, snorkling och vattenskotrar. På flera orter rumt om Mallorca hittar du erbjudanden och dagsutflykter som tar dig längre ut till havs för exempelvis djuphavsfiske och avancerad dykning. Möjligheterna är många och minnena kommer att bestå efter en resa till Mallorca.

  1. Oslo
  1. Palma De Mallorca
  1. Paris
Header
Subject
Body
Footer