Barcelona

Barcelona

Sprudlande Barcelona är en av Spaniens största städer och huvudstad i det område som kallas Katalonien. Staden fick något av ett genombrott som turistmål då det höll Olympiska spelen 1992 och är nu en av Europas mest besökta.

Kultur och sevärdheter

Barcelona är fylld av imponerande och vacker arkitektur och många byggnader är ritade av den berömde Antoni Gaudí. Den kanske mest kända är den ej slutförda katedralen La Sagrada Família som med sina många spiror blivit något av ett kännetecken för staden. Barcelona bjuder också på rika konstsamlingar på en mängd museer med verk av t ex Pablo Picasso. Staden utgör dessutom ett eldorado för den shoppingintresserade och bjuder på ett oerhört rikt utbud av restauranter och kaféer. Det vilda nattlivet har också vunnit mycket berömmelse, det är här du hittar alla de största, coolaste och trendigaste nattklubbarna.

Säsonger

Barcelona besöks helst på hösten eller våren, då temperaturen är mest behaglig. Sommaren kan vara mycket varm, men detta är också den bästa tiden att sola och bada. Barcelona är nämligen en av de få europeiska städer som har stränder bara några minuter från centrum och längs kusten, både norr och söder, om staden ligger badorterna på rad.

Resor till Barcelona

Boka din resa till Barcelona med Seat24. Vi erbjuder flygbiljetter, hotell och hyrbilar till mycket bra priser.

  1. Bangkok
  1. Barcelona
  1. Belgrad
Header
Subject
Body
Footer