Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Belgrad

Belgrad

Det är inte många år sedan Belgrad var en riktig pärla bland resmål. Men tiderna förändrades och Belgrad blev en krigsstad. Belgrad var en gång huvudstaden i Jugoslavien men är numera huvudstad i det självständiga Serbien. Staden har sedan kriget återuppbyggts till att bli en europeisk storstad med bra standard på hotell och kommunikation.

En stad vid Donau

Floden Donau som skär genom staden ger Belgrad karaktär och möjlighet för besökare att se staden från nya perspektiv från de färjor som trafikerar floden. Belgrad har en historia som sträcker mer än 7 000 år tillbaka och gör därmed staden till en av Europas äldsta. De museer som finns att tillgå i Belgrad erbjuder därför en bredd som är sällsynt och imponerande.

Mat och nöjen i Belgrad

Kulturen står högt i kurs i Belgrad som utgör den kulturella navet i Serbien-Montenegro, och staden är fylld av teatrar och konserthallar. DU hittar även ett bra utbud av restauranger i Belgrad med såväl nationell och internationell inriktning. I de bohemiska kvarteren Skadarlija i Belgrad hittar man ett restaurangcentrum. Där erbjuds i huvudsak serbiska rätter och flertalet av restauranger har av tradition levande musik.

Serbien har legaliserat spelande varför ett besök i Belgrad kan motivera ett besök till något av stadens casinon som utgör en del av det aktiva nattlivet.

Header
Subject
Body
Footer