Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Malaga

Malaga

Malaga är huvudstaden i Costa del sol på Spaniens östkust. Ett resmål för den som vill säkerställa en solsemester med ett stilbildande kök. Ursprungligen var Malaga kanske mest känd för att vara Pablo Picassos födelsestad, något som präglar det kulturella utbudet i staden.

Malaga är ett stort område och flera orter är attraktiva att semestra på, inte minst för skandinaver.

Vad gör jag i Malaga?

Malaga drar nytta av sin konsthistoria, du kan därför nästan när som helst på året pricka in en bra konstutställning. Många tror sig ha sett Picassos stil, men när man besöker Malaga inser man hur oerhört produktiv och mångfasetterad Picasso var. Utställningarna som består av allt från keramik till skulpturer och målningar är en överraskning och mycket är sådant som inte ställts ut på många andra platser.

Men självfallet är det sol och bad som är Malagas största attraktion och charm. Stränderna sträcker sig längs med hela regionen och bryts av med berg som löper ut i havet. Du väljer själv vilken typ av strand du är ute efter. Mer välbesökta stränder i Malaga har ett bra utbud av bistroer och solstolar, men du hittar även glesbefolkade stränder med en rustik känsla.

Det spanska köket är spännande och varierat, och Malaga är inget undantag. Fisk och skaldjur dominerar men du hittar även mycket kanin och kyckling, ofta med karakteristiska och smakrika recept. Malaga och solkusten är ett resmål för alla.

Header
Subject
Body
Footer