Madrid

Madrid

Madrid har genom tiderna varit en legendarisk stad för tjurfäktning. Bland annat Hemingway skrev om sina eskapader i Madrid i flera av sina verk. Idag är arenorna tomma sedan förbudet. Men Madrid har givetvis så mycket mer. Somliga skulle kanske säga Real Madrid, ett av världens bästa fotbollslag och garanterat mest stjärnspäckade.

Som den huvudstad Madrid är finns det oändligt många nöjen att ta sig för vid ett besök. Restaurangerna är en av De starkaste sidorna i Madrid. Lyxkrogar, kvartersbistroer, brasserier, tapashus och mycket mer finns att välja på i en stad där man med fördel kan äta dygnet runt, små- eller stora rätter, och alltid lika smakrika.

Madrid är en europeisk storstad med skyskrapor shoppingcenter. Men Madrid har en spansk särprägel som går igen i allt från arkitektur till offentliga utsmyckningar. På sina håll kan man hitta riktigt gamla reminiscenser från romartiden då Spanien var en del av riket. Som i många storstäder är stadsdelars charm beroende av vad du är ute efter. Sightseeing och pittoreska restauranger, konstmuseer eller nattklubbar och shopping, Madrid har allt och lite till.

Mentaliteten i staden är präglad av Medelhavskultur, siesta på eftermiddagen, sena middagar långt in på natten och en högljudd temperamentsfull stämning dygnet om. En vistelse i Madrid lämnar dig utmattad av intryck men lycklig och nöjd.

Header
Subject
Body
Footer