Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Best Deals - Flyg till Dubai- Emirates

San Francisco – mjölkvit dimma, frodiga vingårdar och branta backar

San Francisco

San Francisco beskrivs ofta som en snäll storstad med småstadsprägel. San Franciscos läge gör att staden har ett ovanligt klimat för att vara i Kalifornien. Staden är belägen på en halvö med det isande havet som omsluter den, ett hav dit ingen golfström når. Somrarna kan ändå bli varma som svensk högsommar, men resten av året är vädret som svenskt septemberväder. Skillnaden är dock dimman som då och då bäddar in halvön när den varma och kalla luften möts och kolliderar över vattnet.

Om du blandar Europa med USA, gammalt med nytt, och en bild av San Francisco börjar växa fram. Lägg till databusiness i Silicon Valley och de välkända vingårdarna i Napa Valley, hippiekultur, och en mycket utbredd gaykultur och bilden blir klarare.

Stora delar av San Francisco är dramatiskt brant. Bilarna står parkerade med däcken insvängda mot trottoarkanten. Och det gäller att inte glömma handbromsen. Över de branta backarna går de gamla spårvagnarna som tillsammans med Golden Gate Bridge blivit kännetecken för staden och syns på var och vartannat vykort. I San Franciscos branta backar har otaliga biljakter spelats in och synts i Hollywood filmer. Andra delar av staden är betydligt flackare och mycket promenadvänliga.

I Golden Gate Park, som inte alls ligger vid bron, finns en flora från hela världen, och hela parken doftar av eukalyptus. En oas i staden där museerna ligger på rad och stadens övergivna katter har samlats i ena ändan av parken, där de matas och får veterinärvård av snälla djurvänner.

Header
Subject
Body
Footer