Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Sevärdheter och kultur i Los Angeles

Los Angeles

Turistinformation, Janes House Square, 6541 Holllywood Blvd, Hollywood,

Beverly Hills. Om du bara har en dag i jättestaden Los Angeles, hyr då en bil och kör till Beverly Hills. Dels är det ganska lugnt och man kan faktiskt promenera runt här utan att känna sig konstig i den bilburna staden. Husen är värda en extra stunds betraktelse. En del av dem är arkitektoniska katastrofer, andra mästerverk. Här bor kändisarna. Längs Sunset Boulevard finns kartor som talar om vem som bor var.

Rodeo Drive, Beverly Hills. Här på denna överdådets gata var det som  Julia Roberts shoppade i Pretty Woman. Längs denna gata står limousiner parkerade på rad. Här handlar de med de riktigt stora plånböckerna. Butiker med namnen Gucci, Lalique, Christian Dior ligger på rad. En av världens mest berömda shoppinggator.

EL Pueblo. Los Angeles äldsta stadsdel grundad 1781. Ett stadshistoriskt monument. Gå längs Olvera Street, ät churros (en spansk-mexikansk variant till donuts) och du får en smak av det mångkulturella Los Angeles. En liten by mitt i storstaden.

Venice och Santa Monica. Gör som Los Angeles-borna själva - hämta din kraft från havet. Åk hit sen eftermiddag, vandra längs den mycket rena och välskötta stranden och se solnedgången. Det är romantiskt, svalt och atmosfären känns tidigt 70-tal. Efter solnedgången är det dags för en middag på en av Santa Monicas mycket bra restauranger.

Manns Chinese Theatre och Walk of Fame. Fler än 2 000 marmorstjärnor ligger i trottoaren på delar av Hollywood Boulevard, förmodligen den enda trottoar i världen som städas varje dag. Stjärnorna är försedda med namn på kända personer inom nöjesbranchen. Alldeles intill ligger Manns Chinese Theatre där superkändisar också gjort hand- eller fotavtryck och skrivit in sina autografer i cement, framför biografens ingång.

Header
Subject
Body
Footer