Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Los Angeles – glitter, glamour och Hollywood

Los Angeles

Det finns tre ord som kännetecknar Los Angeles. Film, sol och hälsa.

I Los Angeles  samlas USA:s, och faktiskt hela  världens filmintresserade, med drömmar om att en dag bli en stor, berömd skådespelare eller producent. Att söka lyckan i Hollywood är inget nytt fenomen.  Här i Californien  skiner solen året om det är aldrig kallare än en svensk junidag. Hälsotrenden har här kommit för att stanna och är idag livsstilen som många Los Angeles bor lever efter. Längs den flera mil långa kustremsan finns småvägar som dygnet runt fylls med inlineåkare, cyklister, joggare eller folk i full fart i powerwalk. Alla människor du ser är solbrända. När solen går upp samlas surfare för att fånga de bästa vågorna, två timmars surfing innan det är dags att sätta på sig kostymen och gå till jobbet  är inte ovanligt.

Den som tar sig till södra Kalifornien för att nosa på Los Angeles gigantiska nöjesutbud ska tänka på en sak - bil. Utan bil är det nästan omöjligt att upptäcka Los Angeles som är en gigantisk stad som är mycket platt och breder ut sig till oändlighet.
Egentligen är det fel att prata om Los Angeles som en stad, snarare är det en region, eller ett landskap. Här ryms nämligen 80 mindre städer. Hollywood är en, Santa Monica en annan, South Central en tredje. Nog för att staden  förknippas  för många med just film och glamour, men Los Angeles är också en stad med rasmotsättningar, gängbråk och enorma miljöproblem.

Header
Subject
Body
Footer