Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Budapest – den vackra staden som aldrig slutar att förvåna

Budapest

Ungerns huvudstad slutar aldrig att förvåna sina besökare. Egentligen är Budapest obefogat stor som stad för att ligga i ett så litet land som Ungern men svaret hittar du förståss i stadens förflutna i det Habsburgska väldet. Budapest är en imperiestad och en mångmiljonbrusande metropol. Den är också en av Europas vackraste och livligaste huvudstäder.

Staden består av de två mycket olika delarna Buda och Pest. Pest är platt och här breder vidsträckta avenyer ut sig mellan de ståtliga byggnaderna. Lövträd och parker ger skugga åt kaféer och utomhuspartier i schack. Vid Donau skjuter parlamentet sin kupol mot rymden och solen. Kedjebron är ett populärt gångstråk och spänner som en svart triumfbåge över floden. På andra sidan Donau ligger det mer kuperade, bergiga Buda. Här hittar du slott, mosaikprydda kyrktak och snirkliga gränder.

Budapest har precis skakat av sig allt gammalt krutdamm från kalla krigets dagar och rest sig till att bli en ståtlig huvudstad än en gång. Fasaderna putsas, det byggs nytt och kafé- och restauranglivet är snart lika sofistikerat som på den gamla goda tiden av Wienervals och överflöd. Stans rätta jag är en plats för livsnjutare, en stad av Tokajvin och bakelser, av opera, stråkar, konst och storartade hälsobad.

Header
Subject
Body
Footer