Frankrike - landet för dig som älskar livets goda

Frankrike

För dig som anser att mat och vin hör till livets väsentligheter, har Frankrike en central plats på världskartan. Landet är helt enkelt den västerländska kokkonstens vagga, och de flesta känner till vindistrikt som Bordeaux och Champagne. Franska viner har fortfarande en särställning bland konnässörer för sin högt utvecklade smak.

Frankrikes landskap är lika dramatiskt som vackert. De snöiga Alperna i öster, den mäktiga och blåsiga Atlanten i väster och den soliga Rivieran i söder. Däremellan slätter och högplatåer i Picardie och Alsace, böljande gröna kullar i Normandie och Provence, klippor i Bretagne och lummiga dalgångar i Dordogne. Lägg till en uppsjö av kulturella rikedomar så förstår du att Frankrike har en hel del att erbjuda och att fransmännen har all anledning att vara stolta över sitt land, som är det näst största i hela Europa.
 
Sedan har Frankrike också Paris, en stad så fantastisk att den tar andan ur besökaren. Paris är en av Europas få riktiga storstäder, en brusande multikulturell metropol med hela nio miljoner invånare.  Det är svårt att inte bli påverkad av staden och det är inte svårt att förstå att konstnärer och författare genom alla tider har lockats till Paris som flugor till en sockerbit. Paris är helt enkelt en stad som tar fram det kreativa och romantiska i människorna.

Header
Subject
Body
Footer