Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Lyon

Lyon

Du hittar Lyon i sydöstra Frankrike. Miljonstaden Lyon är frankrikes näst största stad efter Paris. Det finns många lockelser som drar besökare till Lyon, den kanske största för fransmännen själva är köket. Lyon har på området till och med ett bättre rykte än Paris, som man som turist annars tror ska vara staden att äta i.

Lyon är tyvärr en väldigt modern stad med mycket betong och tung trafik. Något som kan avskräcka besökaren som är van vid ett Medelhavet eller Paris konstnärskvarter.

Lyon på semestern

Eftersom Lyon tillhör de franska centralorterna tilldrar sig många evenemang i staden. Tennisturneringar och Europacuper är bara några av de nöjen du kan pricka in på din resa till Lyon.

Restauranger i Lyon

Om du bestämmer dig för en resa till Lyon får du inte missa ett, eller gärna flera, besök på någon av de restauranger som håller världsklass. Området kring Lyon är det tätaste Guide Rouge-området i världen. Högst på listan får nämnas den trestjärniga restaurangen Paul Bocuse, som fick sina tre stjärnor 1965. Smakar det så kostar det, och det stämmer bra i det här fallet. Men Lyon erbjuder god mat i alla prisklasser. Sök upp kvartersbrasserier och det slår oftast inte fel, och då gäller en avsevärt bättre prisklass.

Header
Subject
Body
Footer