Paris – ostar, viner och massor av romantik

Paris

Det finns ingen stad i världen som är så starkt förknippad med romantik som Paris. Vin och god mat på en pittoresk restaurang. En kvällspromenad hand i hand med sin älskade över någon av Seines alla broar. Kanske den äldsta av dem alla, Pont Neuf. Men staden vid broarna är inte bara till för de förälskade paren. Det här är också en stad för livsnjutare och gourmander. Paris är historia och historier, författare, konstnärer och existentiella kafédiskussioner. Paris är också en fräsande och multikulturell världsmetropol med nio miljoner invånare. Framtiden finns här, liksom de förflutna och allt däremellan.

Till höger drar Eiffeltornets bekanta kuliss blicken till sig och till vänster imponerar Notre Dames mäktiga fasad. En bit bort har du den unika bokaffären Shakespeare & Co som varit tillhåll för storheter som Ernest Hemingway och James Joyce. Paris lever mycket väl upp till sitt rykte som en självklar plats för kulturromantiker. Möjligheterna att gå i kända författares och konstnärers fotspår är stora. Här har storheter som August Strindberg, Pablo Picasso, Ernest Hemingway, James Joyce och Miles Davis levat och verkat.

Är du inte redan förälskad när du reser till Paris så kommer du garanterat att vara det när du åker därifrån, i staden alltså.

Header
Subject
Body
Footer