Manchester

Manchester

Manchester är kanske mest känd för sitt fotbollslag Manchester United, Man U. Men det finns tursamt nog fler anledningar att resa till denna charmiga engelska stad.

Arkitekturen i Manchester utgörs av stilfulla tegelfasader som gör påmint om hur staden byggdes upp kring textilindustrin. Många är säkert välbekanta med det särpräglade manchester tyget som används vid tillverkning av bland annat byxor och kavajer.

Manchester har genom åren visat sig vara en bra grogrund för en levande musikscen. The Smiths, New Order, Oasis och The Stone Roses är bara ett litet urval av den spännande musik som Manchester lyckats odla fram. Ett besök i Manchester och en kväll på någon av de lokala musikscenerna ger goda chanser till att höra det nästa stjärnskottet från staden.

Vill du uppleva det egentliga England så är Manchester en bra utgångspunkt. Staden är så brittisk som någon. Pubarna flockas och en i varje kvarter är ett minimum. Givetvis får du då även chansen till att prova på ett genuint engelskt kök med steak and kidney paj, fish and chips och andra klassiska rätter som står sig starka år efter år.

Variation och livfullhet karaktäriserar Manchester. Ingen dag är den andre lik om du väljer att resa till Manchester. Hög- och populärkultur, lyxshopping och bohemiska butiker, överallt hittar du en salig och uppfriskande blandning som ger Manchester karaktär och lockar dig tillbaka.

  1. Madrid
  1. Manchester
  1. Miami
Header
Subject
Body
Footer