England – pubar, fotboll och rock´n roll

Storbritannien

England är ett kontrasternas land. Här samsas storstäder som London, Manchester och Newcastle med små pittoreska byar och lantliga slott där tiden verkar stått stilla sedan imperiets dagar. Efter att landet genomgått ekonomisk kris under 70- och 80-talet genomsyras England nu av optimism. Ekonomin går bra. Brittisk musik, design och fotboll skördar segrar världen över.

Många blandar ihop England med Storbritannien, vilket inte är konstigt, då England fått symbolisera mycket av det som vi associerar med hela de brittiska öarna: tedrickande, fotboll, pubar, popband, trädgårdar och mycket mer.

Engelsmän är ett motsägelsefullt folk där karaktärsdragen spretar åt olika håll. Engelsmän är å ena sidan försynta och vänliga å andra sidan sarkastiska, nationalistiska och gammalmodiga. Men det karaktärsdrag som utmärker Engelsmännen allra mest är deras artighet. Vill du slippa bli betraktad som en ohyfsad barbar är det bäst att du sticker in ett "please", "thanks" och "sorry" så ofta du kan när du talar med en engelsman.

I England har man också en öppnare inställning till det offentliga livet än svensken. Visst arbetar man och gillar att sitta hemma och mysa framför teven under lediga stunder, men ett besök på stampuben efter jobbet är likväl ett måste. Utan en pint och ett gott skratt vänner emellan är trots allt livet inte mycket värt.

Header
Subject
Body
Footer