London – en fantastisk storstad som har allt

London

London är en naturlig mix av förflutet och framtid, av dämpad charm och kaxig glamour. Den som varit här tenderar att göra ett antal återbesök. För den som ständigt vill upptäcka något nytt och samtidigt skaffa sig kära stamställen är London ett både passande och närbeläget resmål.

London är en riktig storstad, och du gör bäst i att utforska den i etapper. Tunnelbanan är ett effektivt färdmedel för att ta sig runt, då det är lätt att byta mellan olika linjer. Som förstagångsbesökare i staden bör du hinna med shoppinggatan Oxford Street, nöjeskvarteret Soho och de klassiska sevärdheterna Houses of Parliament, Towern, Buckingham Palace och Hyde Park. Marknaderna i Camden och på Portobello Road är också värda ett besök, liksom museerna Tate Modern och British Museum.

I London finns hela  250 museer, 17 548 k-märkta hus, 5 325 pubar och barer, 344 marknader och drygt 12 000 restauranger och kaféer. Och så allt det magiska som inte låter sig fångas av statistik. Dimma längs Themsen, fish and chips, röda dubbeldäckare, Soho och Bond Street. Staden sover aldrig,  klubbmusik och rockriff svettas i natten. Fotboll spelas på lördagar. Den som vill se världen, ser London.

Vill du fånga en skymt av det nya London rekommenderas en resa till Docklands, ett gammalt hamnkvarter som numera domineras av postmodernistiska skrytbyggen, med Millenniedomen som kronan på verket. Och i de multikulturella delarna av östra London finner man ofta de senaste ungdomstrenderna och den bästa secondhandshoppingen.

London är idag ett av svenskarnas absoluta favorit resemål. Många svenskar känner sig direkt hemma i staden och kommer gärna tillbaka både en och två gånger. 

Header
Subject
Body
Footer