Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Zürich

Zurich

Zürich breder ut sig på var sin sida om floden Limmat, som så många äldre europeiska städer är vattnet som delar staden det som en gång gav staden liv. Nu fungerar det mest som ett förskönande inslag. Över huvudtaget är Zürich på många sätt en naturnära storstad med sin placering vid bergsluttningar och den intilliggande Zürichsjön.

Vad kan man då göra i Zürich förutom att beundra den gamla stadens pittoreska små gränder eller den moderna stadsdelen längs med sjöns stränder? Schweiz är traditionellt känt för sin ost och choklad och här är Zürich inget undantag. En del menar att världens kanske bästa choklad kommer från området, något som det är en fröjd att prova sig fram för att se.

Annars är Zürich i huvudsak en kulturstad där konstgallerier packas tätt och ett rikt utbud av klassisk musik florerar, inte minst i de många katedraler och kyrkor som ger Zürich karaktär. Dadaismen med intressanta konstnärer som Marcel Duchamp sägs ha sitt ursprung i Zürich. En kittlande tanke att Zürichs idag stramare lyxshopping och näringslivscentra en gång föregicks av konstnärer som bröt mot alla konventioner och estetik.

Zürich är ett alpparadis för den som vill kombinera förstklassig skidåkning med shopping i en genuint schweizisk miljö.

  1. Zagreb
  1. Zürich
Header
Subject
Body
Footer