Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Geneve

Geneve

Schweiz är ett ofta bortglömt och underskattat resmål, och inte minst Genève. Eftersom Genève ligger i den fransktalande delen av Schweiz finns det stora inslag nordfranskkultur. Men Genève har utvecklat sin egen identitet.

Många associerar Genève med Banker, och visst har de en central plats. Imponerande och auktoritära bankbyggnader reser sig runt om i staden. Bankernas hårda prägel mjukas upp av Genèvesjön som har en central placering i staden och trafikeras av små ångbåtar. Likaså det skymtande berget Mont Salève som ligger likt en siluett i stadens fond och utgör ett populärt resmål för såväl turister som Genèveborna.

Genève är en central världsstad där flera internationella myndigheter och institutioner valt att placera sig. För de som läst författaren Dan Browns Änglar och Demoner kan ett besök till CERN vara av intresse. Cern utgör ett internationellt centrum för forskning i partikelfysik och rymmer världens största laboratorium med kilometer långa tunnlar som går under såväl Genève som in i Frankrike.

Vad kan man göra i Genève?

För den som är intresserad av shopping så är en Genève en stad för lyxshopping. Klockor och choklad äre klassiker som lever upp till förväntan. Man kan även passa på i anslutning till någon av de många mässor som staden erbjuder i form av allt från elektronik till bilar.

Om du reser till Genève vintertid kan du dels njuta av staden men även bege dig upp i bergen för skidåkning i världsklass. Kommunikationerna är frekventa och praktiska och all utrustning kan hyras på plats.

Header
Subject
Body
Footer