Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Dublin

Dublin

Irland brukar kallas den gröna ön, något man inte nödvändigtvis märker av under en vistelse i Dublin - men grönt är det! National färgen återfinns i hela Dublin, en stad där man inte bara dagligen tycks fira att man är irländare, utan även att man befinner sig i Dublin.

Dublin är en stad med ett kulturellt utbud av extraordinära mått. En folklig kultur möter du bara du kliver innanför dörren på en pub. Där frodas musik och dryckeskultur i glada vänners lag med uppbackning av folkmusiker. Den irländska vistraditionen är utbredd i Dublin, även om refrängerna är det som de flesta lägger på minnet.

För den som tröttnar på pubar finns det oändligt mycket mer att ta del av i Dublin. Några av världshistoriens främsta författare kommer från Dublin, något som går igen vart man än vänder sig. Du kan besöka författarhem som Yeats, Joyce, Wilde, Behan och många fler. Likaså pågår regelbundet utställningar och högläsningar för den intresserade, och de är i Dublin många!

Får du tillfälle bör du ta del av dansuppvisningar där folkdansen som ligger till grund för Riverdans är huvudtemat. En otrolig uppvisning i skicklighet och kroppskontroll.

När du taget dig igenom utbudet i staden kan du bege dig till omnejden kring Dublin. Snart stöter du på småvägar som tar dig genom ett böljande lantligt landskap och så småningom slutar vid ett vanligen våldsamt hav. Dublin har många sidor, se så många du kan!

Header
Subject
Body
Footer