Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Budapest

Budapest

Budapest har kallats Östeuropas Paris och bjuder på en imponerande arkitektur där det magnifika västinspirerade möter äldre traditioner.

Historia

Budapest är en stad i förändring. Platsen har varit befolkat i årtusenden och utgör idag en av Europas 10 största städer. Floden Donau delar staden i dess två huvuddelar, Buda och Pest. Dessa var från början två olika städer som slogs samman 1873. Den idylliska Budasidan är bergig, medan Pest är eleganter och betydligt större.

Sevärdheter

I Budapest finns mycket att göra. På Budasidan ligger borgklippan, som varit plats för en borg sedan medeltiden. Numera är den större delen av bebyggelsen i barockstil, och klippan bjuder dessutom på en magnifik utsikt över staden. På Pestsidan kan man besöka Budapests vackra parlament, eller strosa runt bland salami och paprikapulver i den stora saluhallen. Staden kryllar av möjligheter till mat och dryck, allt från det tjusiga kaféet Gerbauds till små traditionella ungerska restauranter. Ett besök till Budapest bör dessutom innehålla ett besök till någon av stadens berömda badanläggningar som finns i flera olika utföranden.

Resor till Budapest

Seat24 hjälper dig att förbereda din resa till Budapest. Hos oss kan du boka resa, hotell och hyrbil.

  1. Bryssel
  1. Budapest
  1. Dublin
Header
Subject
Body
Footer