Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Helsingfors

Helsingfors

Helsingfors ligger ett stenkast bort, men ger ändå en kontinental, europeisk känsla. Att Helsingfors är en världsstad märker man med ens man kliver av flygplanet. Väst möter öst både språkligt och kulturellt. Överallt vimlar det av olika språk, slaviska, engelska och skandinaviska.

När du vandrar längs med gatorna slås du av en arkitektur som blandar nostalgi med rysk och högmodern. Något som i lika hög grad går igen i utbudet av restauranger. Att Finland en gång var en del av Sverige gör sig allestädes påmint, men att Helsingfors med tiden utvecklat en egen särpräglad kultur är uppenbart. För visst ser man svensk gustaviansk arkitektur gå igen i de äldre kvarteren, men även mycket annat.

Ryska kyrkan i Helsingfors är en imponerande och vördnadsingivande byggnad. Musiken som spelas de flesta dagar i den rysk-ortodoxa kyrkan är en fröjd och minnesvärd upplevelse för vemhelst som får se och höra den. Just det ryska inslaget i Helsingfors kan för många komma som en överraskning. Flera ryska restauranger berikar Helsingfors gastronomiska scen med bland annat björn och borst på menyn.

Finskt hantverk och då i synnerhet glaskonst håller världsklass och motiverar besök i antingen något av Helsingfors konstmuseer eller många glasbutiker. Helsingfors är en ofta oupptäckt skatt som vi som svenskar kan flyga till på dryga timmen. Ta chansen och upptäck vår granne.

  1. Geneve
  1. Helsingfors
  1. Istanbul
Header
Subject
Body
Footer