Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Istanbul

Istanbul

Istanbul härrör från det gamla Bysantin som är en av de mest utvecklade kulturerna vår civilisation är grundad på, och visst känns en exotisk historia närvarande när man går igenom kvarter i Istanbul som känns som hämtade från Tusen och en natt.

Staden Istanbul har ett rikt och exotiskt utbud av såväl nöjen och mat, som shopping och sevärdheter. Man behöver aldrig gå långt. I princip var du än bor i Istanbul väntar äventyret strax utanför dörren med marknadsstånd och ett vimmel av människor som vill förhandla och visa sina varor, en del fantastiskt hantverk och annat av tvivelaktigt värde, men alltid en upplevelse att ta del av.

Efter en lång dag av vandrande och förhandlande kan det vara behagligt med ett turkiskt bad i något av Istanbuls många badhus.

Mat i Istanbul

I Sverige är vi bekanta med kebab, men den kebab man hittar på plats i Istanbul är i en klass för sig. Till att börja med finns det lika många variationer på Kebab i Istanbul som serveringar. Dör det andra innehåller det råvaror som skapar en fräschör som gör att du gärna äter kebab varje dag under semestern. Men Istanbul har mer på den kulinariska sidan. Eftersom det är ett muslimskt land står inte fläsk på matsedeln, men desto mer lamm. Spiskummin är ett vanligt inslag i rätterna samt en uppsjö av spännande kombinationer, ofta heta, som känns omväxlande.

Header
Subject
Body
Footer