Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Zagreb

Zagreb

Kroatien har återigen efter kriget och Jugoslaviens uppdelning blivit ett populärt resmål, och då inte minst huvudstaden Zagreb. Zagreb ger en känsla av det gamla Europa med en slående arkitektur, särskilt de gamla kvarteren kring Gornij Grad även kallat den övre staden.

En av många fördelar med att resa till Zagreb är prisnivån. Genomgående stöter du på bra priser i allt från mat till boende och nöje. Priserna har ännu inte kommit ikapp nivån på utbudet, vilket möjliggör vistelser på topphotell i Zagreb till priset av normalhotell i västeuropeiska länder. Zagreb har en ambition att bli ett turistland i standard med övriga Europa. Standarden på restauranger och hotell håller därför en bra nivå och ett brett utbud finns att tillgå.

Peter Englund kallade Zagreb för ett slags balkanskt Prag i sin sammanfattning av staden. Något som stämmer i både utseende och nöjesutbud. Du hittar många konsthistoriska inslag och de gamla byggnaderna har sakteliga återuppbyggts. Att vandra i staden är en upplevelse i sig och man ser på sina håll skadade byggnader som minner om den forna konflikten.

Något oväntat är att Zagreb är ett utmärkt resmål för dig som gillar golf. Ett par minuters bilfärd från Zagrebs centrum hittar du välvårdade golfbanor i kroatisk miljö. Golfbanorna är byggda i första hand för proffs men intresserade är välkomna att spela.

Zagreb är en stad i omvandling. Passa på att besöka den innan väst har invaderat allt för mycket och priserna höjts!

Header
Subject
Body
Footer