Wien

Wien är en sagolik stad där du hittar allsköns underhållning i slingrande gränder, växande torg och boulevarder. Wien är en stad fylld av kulinariska läckerheter och ett stort nöjesutbud i form av teater, konst och musik, samt en av Europas mest intressanta städer att vandra runt i.

Genom århundradena har Wien varit en stad som lockat till sig några av världens främsta konstnärer inom olika områden. När du går genom Wien möts du därför ständigt av konst. I tunnelbanan smyckas vägar av idel intressant och ibland historisk konst. Museerna tillhör de främsta i världen och Väljer du att lyssna till någon av de många konserter eller operor som framförs året om i Wien så får du ta del av några av historiens mest kända kompositörer framförda i toppklass. Wien arrangerar även året om intressanta musikfestivaler, oftast med fokus på klassisk musik.

Det österrikiska köket har stora inslag av det slaviska köket, och då särskilt i Wien som är beläget ett stenkast från länder som Slovakien, Tjeckien och Ungern. Wien har ett enormt utbud för den som vill äta och dricka på semestern. Kaffehus är en gammal fin tradition i Österrike och Wien har flest. På kaffehusen kan du dricka en uppsjö av olika kaffesorter och välja bland en mängd lokala bakverk och annat smått och gott. Restauranger finns det i alla prisklasser och givetvis inriktningar, men det österrikiska köket lockar och nöjer mest. Heurigenvärdshus för vinprovning finns utlokaliserade lite varstans i Wien. Där provar exempelvis lokal viner och spenderar en eftermiddag med trevlig stämning.

Wien är det gamla Europa i dess bästa tappning, vackert, aptitligt och underhållande.

Header
Subject
Body
Footer