Stockholm

Stockholm

Stockholm, Sveriges huvudstad och enligt många vår enda storstad. Trots det är det många svenskar som aldrig upplevt det egentliga Stockholm. Man hör om de centrala stadsdelarna i City och fascineras av de många kommersiella butikerna och nöjesutbudet. Tyvärr kan man snabbt avskräckas och slås av besvikelse, var det inte mer än så här?

Men Stockholm är mer och kan fortsätta att upptäckas år efter år. Att promenera i Stockholm är kanske det bästa sättet att upptäcka det lilla i det stora som tar fram det personliga i Stockholm. Den lilla kvartersrestaurangen, det pittoreska fiket eller den unika boutiquen. Stockholm tycks i det närmaste uppbyggt av små gallerier och konsthantverksbutiker där du hittar några av Sveriges skickligaste utövare.

Men även den sida av Stockholm som är mer känd kan erbjuda mer än vad du tror, men upptäck det vid rätt tid! Under turistsäsong är Stockholm belamrat med människor, besök istället staden under höst eller vår och upptäck härliga uteserveringar som öppnar upp på Djurgården, Mariatorget, Hagaparken och många andra levande områden i Stockholm.

För den som känner sig bekant med Stockholms innerstad står Skärgården på tur. Du tar färjan inifrån Stockholm och på allt från en halvtimme till ett par timmar så har du tagit dig ut till öar som Fjäderholmarna med restauranger och rökerier. Du väljer själv om du bara vill åka över dagen eller om du vill fortsätta med en båtluffning och vistelse på exempelvis vandrarhem på flera öar i skärgården.

Stockholm är stort och varierat, följ årstiderna i Stockholm och upptäck nya sidor.

Header
Subject
Body
Footer