Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

San Francisco

San Francisco är en stad det både diktats och sjungits om - och det med all rätt. Om du färdas landvägen till staden så passerar du med största sannolikhet över Golden Gate bridge, en vansinnesbro och kännetecken för San Francisco, som är en imponerande syn i sig och värd att stanna till för att beskåda. Medan du färdas över bron får du syn på en stad som reser sig brant upp med serpentinvägar och parallellgator som skär av dem. På väg in i San Francisco ser du även från bron det beryktade Alcatrazfängelset som idag utgör en av stadens största attraktioner.

En stor del av charmen med San Francisco är stadens placering vid havet, något som präglar såväl mat som klimat. Till skillnad från stora delar av Kalifornien har San Francisco inte en plågande hetta som håller i sig. Kvällarna är svala och dagarna behagligt varma med möjlighet till spännande havsbad. Maten är en upplevelse och äts gärna längs med San Franciscos olika pirer. Pier 39, Fisherman's Worf, är en legendarisk restaurang där du kan äta det mesta från stilla havet, och ofta i recept som skiljer sig från de europeiska. Ostgratinerade ostron är bara en av många läckerheter du kan hitta.

Den asiatiska kulturens närvaro i San Francisco är påtaglig och en värdefull tillgång till staden. San Franciscos kinesiska kvarter är en kulinarisk såväl som en visuellt spektakulär upplevelse. Många amerikanare väljer att fira sin semester i San Francisco, en visit i staden ger dig svaret på varför.

  1. Rom
  1. San Francisco
  1. Stockholm
Header
Subject
Body
Footer