Tallinn

Tallinn

En resa till Tallinn är en resa till det gamla Sverige. Den gamla staden i Tallinn påminner om delar av Gamla stan i Stockholm eller Ystad, med uppfräschade och nyrenoverade fasader. De slingrande och pittoreska små gatorna kantas av konsthantverksbodar, restauranger och kaféer, alla med genomgående bra priser.

Tallinn har på några få år blivit en världsstad med allt vad det innebär av restaurang- och hotellkedjor, shopping och servicekänsla. En skillnad mot andra europeiska städer är den utpräglade motivation som ligger bakom servicen du stöter på i butiker och serveringar runt om i Tallinn. Tallinn har bestämt sig för att locka turister och bli en modern europeisk stad.

Närheten till Tallinn gör staden till ett idealiskt resmål för kortare resor över helgen. Du flyger dit på dryga timmen och du kommer snabbt in till de centrala delarna av Tallinn. De överkomliga priserna är ännu en lockelse för weekendresenären då man spontant kan resa till Tallinn utan en större reskassa. Du bor och äter förnämligt och vistas i en miljö som utgörs av små pastellfärgade hus, kullerstensgator och mycket grönska - som gjort för en romantisk weekend.

Estland var länge en del av Sovjetunionen, något som ger sig till känna i de byggnader som tillkommit i andra hälften av 1900-talet. Symmetriska betongbyggnader sträcker sig upp mot himlen och skapar en bisarr kontrast till den gamla staden i Tallinn. Likväl är det ett intressant inslag och minner om en nära historia.

Header
Subject
Body
Footer