Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Lissabon

Lissabon

Lissabon är en slingrig upptäcktsfärd i arkitektur och pittoreska restauranger. Gatorna leder upp mot castellet St.George som vakar ovanför staden och efter en dags promenerande upptäcker man att spåvagnen i Lissabon är en utmärkt lösning för vidare sightseeing. Spårvagnen går genom de trånga gränderna och marginalerna till husväggarna kan ibland tyckas knappt tilltagna, men Lissabon charmar dig. Allt eftersom du klättrar uppför gatorna och stöter på små kvartersserveringar och krogar i de olika stadsdelarna upptäcker du att Lissabon är uppbyggt som småbyar, både i stil och i stämning.

Shopping i Lissabon

För den som är intresserad shopping i Lissabon rekommenderas kvarteren mellan kullarna som bildar affärsgatorna i Lissabon. I dessa kvarter blir det uppenbart att Lissabon inte är en slumrande sydeuropeisk stad utan en modern stad där gammal arkitektur möter stål och glaskonstruktioner, en europeisk storstad där banker trängs med märkesboutiquer.

Trots att Lissabon är beläget i höjd med solkusten i Spanien är havsbad begränsat till en del av sommaren. Den kallare Atlanten är inte fullt lika behaglig som Medelhavet. Men det är inte främst bad som lockar besökare till Lissabon, utan en charmerande stad med en kaotisk stadsplanering där gammalt möter nytt i en intim stämning.

Header
Subject
Body
Footer