Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

New York – staden du aldrig glömmer

New York

New York – hela världens stad. Ett koncentrat av smaker, hudfärger, dofter och mat. Hit kommer människor från hela världen för att finna lyckan och förverkliga sina drömmar. Detta märks tydligt då invandringen har präglat hela stadsdelar, som Little Italy och Chinatown.

New York är en stad utan gränser och här existerar inte ordet lagom. Enorma skyskrapor möter vatten, rikt möter fattigt. Neon och blinkande ljus lyser upp gator som aldrig sover. Sök vad som helst, och du finner det här. Musik, museer och shopping. Börsmäklare och jet-set. Parkernas inbjudande gräsmattor, hästdroskor och dundrande storstadstrafik.

New York City består av de fem delarna Manhattan, Staten Island, Brooklyn, Queens och Bronx. Tillsammans befolkas dessa om råden av över åtta miljoner människor. De flesta av sevärdheterna koncentreras till ön Manhattan, över två mil lång, och nästan fyra kilometer på det bredaste stället. Det är hit de flesta turister söker sig som kommer till New York. Bästa sättet att lära känna Manhattan är till fots. Stadsdel för stadsdel. Besök Greenwich Village med låga, charmiga hus, galleritäta Chelsea, trendiga SoHo eller Upper East Side med lyxiga bostäder och trendiga affärer.

Vid inloppet av Hudson River vakar Frihetsgudinnan lugnt över staden som ett slags välkomstgest för den som anländer till New York. Detta är världens stad, en pulserande metropol som du aldrig glömmer och som du gärna besöker igen och igen.

Header
Subject
Body
Footer