Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Transportmedel i Istanbul

Istanbul

Ska du åka en del med Istanbuls kollektivtrafik är AKBIL en smidig lösning. En pollett som ger dig 20 % rabatt på hela stadens kollektivtrafik. Du får då en liten silvrig metallplatta fäst i en plastremsa. Polletten laddas för ett visst antal resor och gäller på båt, buss, tunnelbana och spårvagn. Flera personer kan dela på en och samma Akbil.


Buss
Busslinjer går över hela storstadsområdet, även längs Bosporen och till Svartahavskusten. Destination och nummer står både på bussar och hållplatser. På bussbolaget IETT: s bussar måste du köpa biljett i förväg. Dessa kostar fyra kronor och säljs i bolagets vita kiosker eller i tidningskiosker. På bussar som tillhör Özel Halk Otobusu köper du biljett ombord. De viktigaste stationerna för lokalbussar hittar du några hundra
meter väster om Eminönu (längs Gyllene Hornet), vid Taksimtorget och i anslutning till båtarna vid Besiktas, Üsküdar och Kadiköy.

Dolmus, minibuss
Dolmus är minibussar som trafikerar en fast rutt. De är ofta snabbare och bekvämare än lokalbuss. Destinationen finns angiven längst fram på en skylt. Du kan stanna minibussarna var som helst. Biljetter finns inte utan du betalar direkt till chauffören. Kortare sträckor kostar bara någon krona.

Spårvagn
I Istanbul finns tre spårvagnslinjer. Den mest användbara går från Eminönu till Aksaray via Sultanahmet och Stora basaren. Museispårvagn går bland annat längs med Istiklal Caddesi.

Tunnelbana
Istanbuls nya tunnelbana håller på att ta form. Det finns två linjer. Den ena går från flygplatsen till Aksaray via busstationen Esenler. Från Taksimtorget går en annan linje norrut mot Levent. Den ålderdomliga Tünel från 1875 avverkar backen från Karaköy till Istiklal.

Klicka här för karta över Istanbuls tunnelbana >>

Header
Subject
Body
Footer