Phuket – paradisön som har allt för en skön semester

Phuket

Phuket är Thailands största ö och är en enorm turistmagnet. Varje år besöker närmare kom två och en halv miljon turister ön och många av dessa är svenskar som tagit ön till sitt hjärta extra mycket. Här finns allt för den perfekta semestern, kritvita stränder, vackra korallrev, mystiska grottor med buddistiska helgedomar och ett intensivt nöjesliv som tar vid när solen sjunkit ner i havet. Här kan du sola, festa, dyka, spela golf och fiska. Blir du less på strandlivet kan du alltid bege dig in till staden Phuket som är en stillsam thailändsk landsortsstad med vardagsliv, marknader och en hel del mycket bra restauranger. Där finns både moderna butiker och stora marknader för den som gillar shopping.

Phuket ligger i Phang Nga-viken som är full av utflyktsmål. Allra mest kända är kanske Ko Phi Phi, två öar vars natur avbildats i de flesta turistbroschyrer med ordet paradis i rubriken. Hit tar du dig med utflyktsbåt från Phukets hamn på några timmar. På en annan ö, Ko Phanak, bor strandsatta ormar och apor, och längs fastlandets vikar och uddar finns såväl gummiplantager som dramatiska mangrovekanaler. I Panya bor fiskarfamiljer på en by byggd på pålar.

Phuket är perfekt för dig som söker en avkopplande semester men ändå vill krydda den med lite fart och fläkt. Phuket är dessutom barnvänligt och passar sig för familjesemester.

Header
Subject
Body
Footer