Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Portugal – populärt turistland med vacker kust och dramatisk natur

Portugal

Portugal är ett land som har mycket att erbjuda sin besökare. Strax norr om Algarve ligger det flacka jordbrukslandskapet Alentejo med den vackra historiska staden Évora. Fortsätter du resan norrut kommer du till regionen Beiras där både terrängen som levnadssättet är mycket varierande. Vid kustens laguner jobbar de professionella sjögrässamlarna, bergen är herdarnas hemvist och i staden Coimbra, landets intellektuella centrum, bor studenterna.

Reser du ytterligare längre norrut byter landskapet plötsligt karaktär. Till skillnad från övriga landet är terrängen i norra Portugal frodig och grön och här är lantgårdarna utbytta mot små hus och prunkande vingårdar. Här ligger Dourodalen och staden Porto som är portvinsindustrins centrum. Portugal är ett stort turistland som har mycket att erbjuda i form av oförstörda landskap, vackert dramatisk natur och gamla ursprungliga städer.

Portugal var från 1926 en sträng diktatur och med mängder av kolonier ute i världen. Men 1974 övertog en grupp unga officerare makten i en oblodig kupp som kom att kallas de röda nejlikornas revolution. Kring tiden för revolutionen ökade också kraven på självstyre bland Portugals kolonier. Indien tog över Goa redan 1961 och efter kuppen drog Portugal snabbt tillbaka sina trupper från Guinea-Bissau, Moçambique, Angola och Östtimor. I dag är den forna diktaturen och kolonistaten en stabil demokrati och EU-medlem.

Header
Subject
Body
Footer