Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Bryssel – ett spännande europeiskt maktcentrum

Bryssel

En gång i tiden var Belgiens huvudstad en lugn liten storstad. I dag är situationen en helt annan. Här ligger NATO:s och EU:s högkvarter, och tunga spelare inom storfinans och politik. Detta har gjort Bryssel till ett verkligt europeiskt maktcentrum på den internationella scenen. I Bryssel lever idag 250 000 utländska medborgare som är verksamma inom någon av dessa områden. De utgör nästan en fjärdedel av Bryssels alla invånare och rör sig vant på stadens exklusiva restauranger.

Men Bryssel är inte bara en stad för affärsmän utan passar utmärkt att besöka som turist. Här tycker man om att ordna festivaler baserade på historiska teman, där utklädda deltagare förvandlar torg och gator till medeltiden eller renässansen. Brysselborna är ett mycket levnadsglatt folk som tar väl hand om sina besökare.

En annan anledning till att besöka staden är konsten. I Bryssel finns mästare som Bruegel, Cranach, Rubens och många andra konsthistoriska legenders verk representerade på museerna. Bryssel är också en mycket grön och lummig stad med mängder av parker och grönområden insprängda i stadskärnan. För dig som är intresserad av historia så ligger, endast två mil från staden,  Waterloo, slagfältet där Napoleon slutgiltigt stoppades, som ett tecken på att Bryssel inte för första gången är centrum för kampen om makten i Europa.

Header
Subject
Body
Footer