Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Belgien – det lilla maktcentrat med förkärlek för öl och choklad

Belgien

Trots att Belgien är ett väldigt litet land så är det extremt varierande. Det är en federal nation med tre officiella språk: franska, nederländska och tyska och det är en knivskarp språkuppdelning i olika regioner i landet. Nordändan domineras av de nederländsktalande flamländarna, medan de fransktalande vallonerna är i majoritet i den södra delen. De bägge folkgrupperna lever sida vid sida någorlunda väl, men trots det höjs ofta röster som kräver att Belgien delas. Landet har ändå ännu valt att hålla ihop.

Det södra vallonska Belgiens mest framträdande kännetecken är bergskedjan Ardennerna. Här finns skogsklädda dalar, högplatåer, raviner och grottor - ett stycke vildmark mitt i denna tätbefolkade region. Om du är i den vallonska delen, passa på och besök gamla städer som Tournai och Mons, med sina gamla autentiska miljöer.

Den flamländska regionen i norr består av ett flackt landskap och är på många sätt likt grannlandet Holland. Antwerpen är regionens största stad och är känd som ett viktigt mode- och designcentra, medan de historiska städerna Brügge och Gent inåt landet är fyllda av äldre flamländsk konst och arkitektur.

I gränsen mellan dessa två regioner ligger EUs högsäte, staden Bryssel som idag är en  europeisk storstad av klass.

Förutom Bryssel och EU så är Belgien kanske mest känt för två saker för utlänningar; öl och choklad. Just ölen finns i mängder av varianter. Trappistölet, som sakta jäser i flaskan varefter alkoholstyrkan ökar, är lika gott som förrädiskt.

Maten är överlag fet och vällagad i Belgien, med pommes frites, bearnaisesås, musslor och diverse kötträtter på bordet. Här tänker man inte på midjemåttet eller snålar med varorna. Belgarna är ett folk som älskar att leva gott.

Header
Subject
Body
Footer