Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Riga

Riga

En resa till Riga i Lettland är en resa i tid och rum, trots sin närhet. Riga är vackert beläget vid floden Daugava nära Östersjön. Riga har idag stora delar som är präglade av tiden då Lettland var en del av Sovjetunionen, men Rigas verkliga charm ligger i de äldre delarna av staden som består av medeltidsbyggnader. Byggnader som Riga låtit rusta upp sedan självständigheten. Utöver medeltidsarkitekturen präglas Riga av jugendbyggnader som skapar en stabilitet i staden som står i kontrast till byggnaderna som tillkom under Sovjetunionen.

Vad gör man i Riga?

I Riga liksom i övriga Baltikum florerar hantverkskonst i olika former, tyg keramik och trä tillhör de vanligare. I Gamla staden i Riga hittar man de flesta försäljare dom i regel utgörs av hantverkarna själva. En del säljer från stånd på det central torget medan andra har små butiker i gränder. En oerhört charmfull del av staden där det är ett äventyr i sig att leta sig fram de bland slingrande gatorna och drömma sig bort i tiden när staden kom till och marknader tillhörde vardagen.

Lettland ett modernt västland

I stort är Riga en modern huvudstad, och liksom övriga västvärlden innebär det en blandning av kulturer. Det märks särskilt på restaurangutbudet i Riga. Du hittar mat från hela världen, italiensk, asiatisk, amerikansk m.m. Men en del av charmen med att besöka ett nytt land kan vara att prova en ny matkultur och självklart är Riga fylld utav restauranger med lettländska menyer.

Header
Subject
Body
Footer