Munchen

Munchen

München utgör essensen av Bayern och staden reser sig mellan pampiga snötäckta berg. Staden är kanske mest känd för Bayern München, sitt fotbollslag, och öl i olika former, ofta en mörker sort. Den återkommande Oktoberfesten brukar ha sina största anhängare i München och trakterna omkring.

Varför resa till München?

Varför ska man då resa till München? Den tyska storstaden har en egen särprägel som skiljer sig från exempelvis Berlin. München erbjuder en annan stadsbild och därmed även en annan stämning. Där Berlin är en internationell storstad är München en stad som känns utpräglat tysk och dess närhet till alperna gör sig påmind i såväl kök som estetik.

Gastronomi i München

I München äter du både gott och mycket. Ölhallarna hittar du i hela staden, så kallade Biergarten. Där sitter du vi långbord och dricker du öl i tvålitersglas och äter rustik mat alternativt tar med dig själv.

Det finns gott om restauranger i München. Att München ligger nära Italien gör sig påmint här, inte minst i den patriotism som kopplas till det lokala köket. Köttprodukter står högt på listan och då i synnerhet Weisswurst, en typ av vitkorv. Men München har ett stort utbud av korvar från regionen liksom skinka, fläsk säregna bröd och mycket mer.

Serveringarna har öppet året om, på sommaren dukas långborden upp på innergårdar och längs med gatorna. München är en levande stad med hög och högljudd stämning. Du charmas snabbt av den frejdiga stämning och åker gärna tillbaka.

  1. Miami
  1. München
  1. New York
Header
Subject
Body
Footer