Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Aten

Aten

Aten är en stad som alla borde ta tillfälle att besöka under sin livstid. Staden erbjuder en sällsynt variationsrikedom med en blandning av nytt och gammalt. Som många större Medelhavsstäder är det under turistsäsong i Aten mycket människor i rörelse. Men ett rikt utbud av nöjen och restauranger väger upp och minimerar köbildning.

Kultur i kvadrat

Besöker du Aten bör du ta tillfället i akt att se några av vår tids mest kända historiska byggnader och monument. I Aten formades mycket av det som idag har blivit den västerländska kulturen och retoriken. Akropolis, Zeus och Hefaistos tempel är några av de fantastiska monument över antik arkitektur som du kan ta del av vid en visit i Aten. Därtill har Aten ett stort utbud av museer som berättar och samlar den kulturella faunan i landet och staden.

Soliga stränder

Kultur i alla ära, men många som reser till solen vill ligga på stranden, bada, äta gott och dansa in på småtimmarna. Även här täcker Aten upp. Dels finns ett stort antal stränder i anslutning till Aten, dels kan du med båt eller buss ta dig till öar och närliggande orters stränder över dagen. Vissa av stränderna i Aten kräver en mindre avgift för att du ska få komma in.

En levande natt i Aten

Det grekiska matkulturen är välbekant för många, och sällan blir man så glatt överraskad som när man är i Aten. Med ett stort utbud av restauranger har du möjlighet att prova dig igenom det grekiska köket ogenerat. När du sedan vill fortsätta in i natten finns en rad nattliga nöjen, från biografer till nattklubbar, men passa dig för att ta bilen inne Aten, bilköerna tillhör de värsta i Europa.

Header
Subject
Body
Footer