Norge – storslagen natur och gästvänlighet

Norge

Norges natur liknar till stora delar grannlandet Sverige bortsett från en avgörande skillnad. Norges helt unika fjordlandskap som sträcker sig ända från norr till söder. Norr om Bergen ligger Sognefjorden som är en av världens längsta fjorder, över 20 mil lång. Längst hela den norska kusten kan du färdas med båt. Antingen kan du resa de kortare avstånden med snabbåt eller hurtigruten som trafikerar hela sträckningen från Bergen i väst till Kirkenes i norr - ofta kallad världens vackraste båtresa. En av de finaste sträckningarna går från Svolvaer i Lofoten till Tromsö.

Huvudstaden Oslo är en livlig stad, särskilt om sommaren då allt fler turister hittar hit år för år. Stadens nya, stiliga opera har blivit en ny samlingspunkt i Oslo för både stadens egna invånare och för turisterna.

Stavanger har blivit en rik oljestad som är både fin och trevlig. Trondheim är en universitetsstad som kan skryta med vackra Nidarosdomen, och längre norrut ligger Tromsö med uteliv och ett Macköl som är världsberömt. Men Norges absolut vackraste och mest intressanta stad är nog ändå Bergen. Det bör vara obligatoriskt att ta bergbanan upp till toppen för att se staden och havet från ovan. Husen i hamnen byggdes under Hansatiden och är en del av Unescos världsarv. 

Header
Subject
Body
Footer