Amsterdam – en tolerant kreatör med ändlöst nöjesutbud

Amsterdam

Vid sidan av Paris, Rom och London har Amsterdam har blivit en av Europas populäraste turiststäder. Amsterdam är en unik stad av kanaler, vatten, hus och husbåtar. Här reser sig bebyggelsen ovanför glittrande vattenspeglar. Gator, kvarter och kanaler formar staden till en hästsko, det är lätt att hitta riktmärken och lära känna staden som sin egen.

Amsterdam är en pulserande, kreativ stad med nyskapande arkitektur, guldkantad shopping, eleganta restauranger och partynätter utan slut. Här finns Rembrandt, Van Gogh, kammarorkestrar och teatrar. Toleransen är uttalad, nöjesutbudet ändlöst.

Ingen som besöker Amsterdam kan undgå "Red-Light-District", där halvnakna prostituerade bjuder ut sig i skyltfönster i starkt neonljus. Inte heller kan man blunda för drogkulturen som breder ut sig i samma område. Amsterdam har alltid haft rykte om sig att vara tolerant och fritt från pekfingrar. En fristad för visa och andra tycker att den sexuella friheten och det drogliberala klimatet sticker i ögonen.

Varje år besöker 1,5 miljoner människor detta mångkulturella centrum för att njuta av dess restauranger, kaféer och enorma kulturutbud.

Header
Subject
Body
Footer