Best Deals - Flygbolag- Etihad Airways

Etihad destinationsguide

Curacao – Koppla av på kritvita stränder under vajande palmer

Curacao (Willemstad)

Den västindiska ön Curacao är så nära paradiset vi kan komma. Ön bildar tillsammans med Aruba och Bonaire ABC öarna, Curacao är den största av de tre med sina 68 km. På ön bor över 120 000 invånare och är en fantastisk kulturell smältdegel. Över åren har ön befolkats med över 50 nationaliteter och även om Curacao är beläget i Västindien så tillhör den fortfarande Nederländerna. Lokalbefolkningen talar hela 4 språk flytande; engelska, holländska, spanska och papiamentu.

Här kan du njuta av allt som är livets goda. Lata dagar på kritvita stränder, bad i det turkosa vattnet, snorkling och dykning i några av världens bästa dykvatten och sena kvällar på mysiga restauranger och barer. Runt ön finns hela 38 stränder som alla är formade helt olika. Har du tur hittar du en strand där du får vara helt i fred från andra turister och glada semesterfirare.

Men Curacao är inte någon sömnig ö, tvärt om. Gillar du aktiviteter på resan finns här mängder att välja på. Här kan du snorkla och dyka i några av världens bästa dykvatten (välj att dyka både från kust och båt), simma med delfiner, fiska, vandra, spela golf och mycket mer.

Curacaos huvudstad, Willemstad, finns på Unescos världsarvslista och är öns naturliga centrum. Den charmiga staden möter dig med pastellfärgade husfasader, mysiga restauranger, museum och myllrande fruktmarknader med dofter, färger och spännande smaker. Här bor mer än hälften av alla öns invånare och här finns de flesta av öns sevärdheter

Medeltemperaturen på dagarna är 28 grader.

Hotellet för dig som vill bo direkt vid havet

Lions Dive & Beach Resort är ett trivsamt hotell beläget direkt vid havet. Hotellet har sin egen privata strand där du kan koppla av till fullo. Här finns vajande palmer, sköna solstolar och strandhyddor där du kan svalka dig i skuggan under de heta timmarna mitt på dagen. Hotellet är perfekt både för par som vill koppla av och ta det lugnt samt för barnfamiljer. Den vackra stranden och det långgrunda vattnet gör det perfekt för barnen att leka i. På hotellets område finns också den 50 meter långa poolen som passar sig utmärkt för den som vill passa på att få lite motion i en underbar miljö.  

Lions Dives privata strand angränsar till Curacaos största vita sandstrand, Sea Aquarium Beach. Förutom fantastisk vit, finkornig sand finns på stranden mängder av butiker, restauranger och barer.

Lions Dive & Beach Resort ligger endast 5 minuter från Curacaos huvudstad Willemstad. Willemstad har en fantastisk arkitektur och färgglada husfasader. Staden finns även på Unescos världsarvs lista. Lions Dive & Beach Resort ligger 20 minuters bilfärd från flygplatsen Hato.

Header
Subject
Body
Footer