Lägsta flygpris med SAS

SAS - Resa med barn

SAS
Det är idag inget konstigt att dina barn följer med på resan eller faktiskt reser helt ensamma. Att flyga med barn kan ibland väcka lite funderingar på vad som gäller. SAS erbjuder sina resenärer som ska ut och resa med barn ett antal tjänster.

Resa med spädbarn (upp till 2 år)
Ett spädbarn enligt SAS definition är ett barn som är minst 7 dagar gammalt men som ännu inte fyllt två år. I regel har spädbarnet inget eget säte i planet utan sitter i en vuxens knä. Vill du ändå boka en egen plats till ditt spädbarn går detta utmärkt. Sätet kostar då lika mycket som för ett barn och du har möjligheten att ta med dig en bilbarnstol och installera. Tänk bara på att bilbarnstolen måste vara godkänd av SAS. När du reser med SAS och du har ett spädbarn med dig har du alltid rätt att ta med dig en hopfällbar barnvagn utan extra kostnad. Du checkar in barnvagnen som specialbagage. Vid längre flygningar med SAS så som till och från Nordamerika och Asien kan du boka en babykorg för spädbarn som väger upp till 10 kg. Babykorgen bokar du samtidigt som du bokar din flygbiljett.

Du har även möjlighet att boka en babymåltid. Kontakta bara SAS i god tid innan avresa. En babymåltid består av välling (soja semp), burkar med fisk eller kött och grönsaker, samt fruktpuré. Ett spädbarn får checka in 10 kg eget bagage men inget handbagage. Vid resor till och från USA får spädbarn checka in 23 kg.

Resa med barn (mellan 2-15 år)
SAS definierar barn som en passagerare mellan 2 -15 år.
Att flyga kan vara lite långtråkigt för ett barn, därför erbjuder SAS en mängd roliga spel och leksaker som barnen kan roa sig med under hela resan. Ska ni ut på en långresa till Asien eller Nordamerika så får barnen en egen påse med leksaker. De små barnen får en rolig present som passar deras ålder. SAS erbjuder även ett brett utbud av filmer som passar för barn samt kanaler med musik, sagor och videospel.

Barn som reser ensamma
När ditt barn behöver ut och resa ensam kan du vara säker på att de blir väl omhändertagna av SAS. SAS erbjuder en tjänst som garanterar att ensamresande barn har tillsyn och har det bra under hela resan. Tjänsten erbjuds till barn mellan 5 och 15 år. Barn i åldern 5-11 år måste använda sig av tjänsten, medan det är frivilligt för större barn i åldern 12-15 år. Tänk på att boka ditt barns resa i god tid.

På flygplatsen hjälper du själv till med teknikaliteterna kring avresan och stannar kvar på flygplatsen tills flygplanet lyft. Ditt barn blir sedan följt av stationspersonal genom säkerhetskontrollen och vidare ombord på flyget. Ombord på planet ser kabinpersonal till att ditt barn har det bra under hela flygningen och vid ankomst lämnas barnet över till mötande person. Ett barn som reser ensam lämnas aldrig utan uppsikt med denna tjänst.

Barnrabatter
Spädbarn som reser utan eget säte får 90 % rabatt på biljettpriset, oavsett biljettyp. Barn får 30-50 % rabatt beroende på destination. Barn under 12 år får endast barnrabatt om de reser tillsammans med en vuxen, dvs. en person över 16 år.
Header
Subject
Body
Footer