Lägsta flygpris med Lufthansa

Att resa med barn


Lufthansa

Många tycker att det kan kännas jobbigt att flyga med barn, speciellt om de är riktigt små. Lufthansa försöker att underlätta ditt och ditt barns resande så mycket som möjligt.

Tänk på att det krävs lite planering när du ska ut och resa med barn. Det är viktigt att du meddelar Lufthansas personal eller din resebyrå om att du ska resa med barn när du bokar dina biljetter.

Om du flyger med ett litet barn rekommenderar Lufthansa dig att flyga med nattflyg om det är möjligt eftersom det då blir lättare att bibehålla ditt barns sovrytm och de kan vila under hela flygresan.


Information rörande resa med bebisar
Är din bebis 6 månader eller yngre finns speciella babysängar att låna kostnadsfritt på Lufthansas alla långdistansflygningar. Men det finns bara ett begränsat antal säten i flyget som har babysängar tillgängliga så det är mycket viktigt att du informerar om att du ska resa med en bebis när du bokar din resa.

Babymat finns med på alla flyg och det finns alltid möjlighet att värma ditt barns mat och fylla på dess vattenflaska. Skötbord finns alltid ombord. Lufthansas personal ombord gör allt för att din och din babys resa ska bli så bekväm och enkel som möjligt.

Information rörande resa med små barn
Om ditt barn väger över 18 kg behöver inga säkerhetsåtgärder företas under flygningen. Det är bara viktigt att de är ordentligt fastspända. Väger ditt barn mindre än 18 kg, kontakta Lufthansa för att informera dig om vilka säkerhetsåtgärder som krävs. 

För att barnen ska ha roligt på flygningen erbjuder Lufthansa på sina långdistansflygningar en mängd underhållning för barn. De kan välja mellan roliga tecknade serier, videospel och filmer. Efter att barnen ätit erbjuder Lufthansa ännu mera  roliga saker för barn att leka med. Ritblock och kritor, dockor, pussel, kortlekar och mycket annat skoj.

Information rörande barn som reser ensamma
Varje år flyger 65 000 barn ensamma med Lufthansa. Flygbolaget har speciellt utbildad personal och personig service som garanterar att barnen som flyger utan någon anhörig är i goda händer både före och efter landning såväl som uppe i luften.

Reglerna säger att alla barn mellan fem och 12 år endast får flyga ensamma i ett Lufthansa flygplan om de är under uppsikt av Lufthansa. Barn mellan 12 och 17 år kan också få speciell uppsyn av Lufthansas personal om så önskas av föräldrarna.

Tänk på att det är mycket viktigt att du som förälder eller anhörig informerar om att ditt barn kommer att resa ensamt när du bokar dina flygbiljetter. När du bokat biljetten kommer du att få en gul axelväska som ditt barn måste bära synlig under hela resan. I väskan ska alla viktiga resedokument finnas tillgängliga.

Header
Subject
Body
Footer