Vi använder cookies så du får en bättre tjänst. Om cookies.

Lägsta flygpris med Finnair

Finnair


Finnair

Finnair grundades 1923 och är Nordens äldsta flygbolag. Bolaget trafikerar sträckan Stockholm-Helsingfors sedan 1924. Bolaget har under de senaste åren gjort en mycket framgångsrik Asien satsning och erbjuder idag upp till 200 flyg per vecka till tio destinationer i Asien. Detta gör Finnair till Europas tredje största flygbolag till Asien.

Finnair erbjuder 19 dagliga flyg från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn till Helsingfors. Detta innebär förutom täta turer till den finländska huvudstaden även utmärkta förbindelser vidare till Finnairs destinationer i Asien: Peking, Shanghai, Kanton, Hong Kong, Bangkok, Tokyo, Osaka, Nagoya och Delhi.

För resenären är det tryggt och smidigt att resa med Finnair. Dels börjar Asien-resan i rätt riktning vilket innebär kortare restid, dels talar samtlig personal på flygplatser och ombord på Finnairs flyg svenska.

Finnair flyttar från terminal 2 till terminal 5 på Arlanda

Den 24 november 2009 flyttar Finnair från terminal 2 till terminal 5 på Arlanda. Detta kommer att förbättra för resenärerna avsevärt. Flytten till terminal 5 betyder enklare incheckning, smidigare säkerhetskontroller, fler restauranger, bättre shopping och tillgång till flygbolagsalliansen oneworlds lounger. Gaterna i Terminal 5 har fler sittplatser, vilket ger resenärerna ökad komfort i väntan på ombordstigning.

- Från den 24 november ska det gå mycket snabbare att passera igenom de större säkerhetskontrollerna jämfört med Terminal 2, säger Finnairs Sverigechef Matias Sarkkinen. Finnair kommer också att erbjuda ”Fast track” för resenärer i Business Class och för Finnair Plus stamkunder på Gold och Platinum nivå. Plus en ny fräsch lounge.

Finnair Plus

Finnairs lojalitetsprogram Finnair Plus innebär att frekventa resenärer kan samla poäng för varje Finnairresa som sedan kan utnyttjas för t ex resor och andra serviceförmåner.

Samarbete ger kraft

Finnair är ett av tio internationella flygbolag som tillsammans bildar flygbolagsalliansen oneworld. Samarbete ger kraft. Tack vare alliansen erbjuder oneworld en omfattande och högklassig service samt förbindelser till så gott som alla världens hörn.

På flera flygplatser trafikerar oneworld-bolagen från samma terminal och övergången till anslutningsflyget sker enkelt. Tidtabellerna har samordnats för att säkra ett smidigt resande. Förutom Finnair ingår American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Iberia, Japan Airlines, Lan, Qantas och Rayal Jordanian i alliansen.

Finnairs miljöarbete

Att aktivt ta ansvar för miljö och klimat är en viktig del i hela Finnairs verksamhet. Bolaget har bl. a investerat i nya lågenergiförbrukande och mindre koldioxidutsläppsbenägna flygplan av typerna Embraer och Airbus under de senaste åtta åren.

Resenärer kan också göra ett aktivt miljöval för resor till Asien genom att välja Finnair som erbjuder den rakaste och snabbaste förbindelsen via Helsingfors.

Header
Subject
Body
Footer