Finnair


Finnair

Finnair grundades 1923 och är därmed Nordens äldsta flygbolag. Som kuriosa kan nämnas att de flygit rutten Stockholm-Helsingfors sedan 1924, alltså snart 100 år! De senaste åren har flygbolaget genomfört en lyckad satsning på resor till Asien och kan numera erbjuda upp till 200 avgångar i veckan. Det gör Finnair till Europas tredje största flygbolag på Asien.

Finnair erbjuder 19 dagliga avgångar från Köpenhamn, Stockholm och Göteborg till Helsingfors. Det innebär förutom många turer till den finska huvudstaden även goda förbindelser vidare till Finnairs destinationer i Asien: Beijing, Shanghai, Guangzhou, Hongkong, Bangkok, Tokyo, Osaka, Nagoya och Delhi. Dessutom har Finnair m

ånga avgångar till New York och Boston.

För de resande är det tryggt och bra att resa med Finnair. Dels börjar Asienresa i rätt riktning, vilket innebär kortare restid, dels talar personalen på flygplatserna och ombord på Finnair flytande svenska.

 

Finnair Plus

Finnairs lojalitetsprogram Finnair Plus innebär att passagerare som reser ofta kan tjäna in poäng för att resa med Finnair och sedan använda dessa till resor och andra tjänster.

Samarbete ger styrka

Finnair är ett av 11 internationella flygbolag som tillsammans utgör flygbolagsnätverket oneworld. Tack vare alliansen erbjuder oneworld en omfattande service i toppklass samt förbindelser till så gott som alla världens hörn. På flera flygplatser avgår oneworld-flygbolagens flyg från samma terminaler och byte till anslutningsflyg är lätt. Flygrutterna är synkade för att ge en så smidig resa som möjligt. Förutom Finnair ingår även American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Iberia, Japan Airlines, Lan, Qantas och Royal Jordanian i alliansen.

Finnairs miljöarbete

Att aktivt ta ansvar för miljö och klimat är en viktig del av Finnairs verksamhet. Bolaget har under de senaste åtta åren investerat i nya flyg med låg energiförbrukning och mindre koldioxidutsläpp av modellerna Embraer och Airbus.

Business och Economy

När du flyger med Finnair har du möjlighet att välja mellan två resklasser: Business och Economy. På oneclass-avgångar finns bara en resklass.

Handbagage

Reser du Business eller som Finnair Plus Platinum-, Gold-, Silver- eller Finnair Club-medlem kan du ta med en väska som är upp till 56x45x25 cm samt en portfölj eller bärbar dator oavsett resklass. Allt i allt två delar med en maxvikt på 10 kg. Reser du Economy, oneclass eller flyger inom Finland, kan du ta med en väska på max 56x45x25 cm och 8 kg. Barn med eget säte måste ta med samma mängd kabinbagage som vuxen i samma reseklass. Handbagage för barn under två år utan eget säte ingår i den vuxnes handbagagemängd.

Incheckning online

Om du flyger med Finnair kan du undvika köer vid incheckningen, du kan checka in på Internet bekvämt från hemmet, jobbet eller på hotellet. Online-incheckning för schemalagda flygningar öppnas 36 timmar före avresa och för paketresor AY1001-AY3000 ca. 12 timmar före avgång.

Vänligen notera att eftersom dessa uppgifter när som helst kan ändras rekommenderar vi dig att besöka flygbolagets hemsida. Läs alltid igenom deras fullständiga villkor och regler innan du åker.

Header
Subject
Body
Footer