Ett rum utan utsikt

-Det finns inget fönster.

Jag sjönk ner på den jättestora amerikanska sängen i det billiga hotellrummet. Vi var två kvarter från Waikiki Beach på Hawaii, men kunde inte ens se husen som skymde den världsberömda stranden.

Runt mina ben skuttade Niklas 1,5 år obekymrat, de små fötterna sjönk ner i heltäckningsmattan och Pampersblöjan började bli ett tungt paket. Han var glad och helt ovetande om tidsskillnaden på nästa tolv timmar som jag började känna i ögonlocken.

Vi hade åkt många timmar från Sverige och mellanlandat ett dygn i Los Angeles. Där hade vår lilla familj, pappa, mamma och barn varit en halv dag på Universal Studios. Åkt turisttåget genom inspelningsplatserna för Hajen och King Kong och tittat på tusen olika saker.

Från Los Angeles hade vi åkt ytterligare sex timmars flygresa till Honolulu och klivit av i värmen och rullat ut vårt bagage genom passkontrollen. Högst upp på vagnen satt Niklas ovanpå resväskan med det ljusa håret på ända. Jag hade inte bokat hotell hemifrån utan litat på att det skulle finnas en hotellförmedling på flyplatsen. Det gjorde det. På sätt och vis. Min man och jag tittade trött på den stora tavlan på väggen med foton på olika hotell i olika rutor och längst ner en rad telefonlurar och knappar som man kunde använda för att ringa till hotellen och boka rum. Trötta och hungriga började vi alltså jämföra hotellen i rutorna för att få en uppfattning om pris och läge. I var unga och budgeten var liten. Vi lyckades boka ett enkelt hotell nära Waikiki Beach och rullade ut bagagevagnen med väskorna och sonen mot en taxi.

Havet var bedårande vackert, palmerna frodigt gröna och blommorna i Honolulu sprakade av färger. Och det är sant att människorna på Hawaii har Hawaiiskjortor!

Hotellet hade både lobby och frukostmatsal och intrycket var bättre än förväntat för ett budgethotell med centralt läge. Men rummet var mörkt och dystert utan dagsljus. Trötta efter resan kröp vi ihop alla tre i den stora amerikanska sängen på hotellrummet och somnade.  

Morgonpigga av tidsskillnaden västerut steg vi upp tidigt. Det var varmt i rummet eftersom vi inte hade slagit på den bullriga luftkonditioneringen. Jag gick fram till de tunga gardinerna som var fördragna längs hela långväggen i rummet. Det fanns fortfarande inget fönster där bakom. Bara en panel i träimitation från golv till tak. Som en hytt utan fönster på en Finlandsfärja, fast större. Man vår budget var skral och vi visste ju att Honolulu är en dyr stad att turista i, så vi bestämde oss för att vara ute så mycket som möjligt istället.

Vi åt en amerikansk frukost i matsalen och gick ut i solen. Stranden var stor och bred och full av liv och rörelse. Mellan husen och stranden låg bilvägen med hård trafik och man fick se upp för cigarettfimpar i sanden. Utanför de lyxiga hotellen närmast Waikiki stod bilmärken som Lamborghini och Rolls Royce i dubbla led. Det var Hawaii! Solen, stranden, färgerna. Vilken känsla att vara där!

När vi gick tillbaka till hotellet kände jag ändå att jag var tvungen att fråga i receptionen om vi kunde byta upp oss till ett rum med fönster. Det fick reskassan helt enkelt klara av.

Jag la ut texten om att det var oförskämt att hyra ut hotellrum utan fönster och att de minsann borde uppgradera oss. Receptionisten tittade artigt på mig och föreslog att jag skulle vrida på veven som fanns inne i hörnet för att vinkla jalusierna. Jag kände hur jag blev rödflammig på halsen och tackade innan jag skyndade in i hissen. Dörrarna kunde inte stänga fort nog.

Dagsljuset strömmade in genom hela väggens fönster från golv till tak. Vi kunde till och med skymta havet mellan husen som låg framför vårt hotell. Himlen var blå och molnfri.

Vad de måste ha skrattat på kafferasten i receptionen!

Skrivet onsdag 28 januari, 2009, av ulla

Publicerat i:
Reseberättelse

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor (1 röster)
Loading ... Loading ...

Jag anser att det här inlägget/kommentaren innehåller olämpligt material

 

Vinnare i bloggtävlingen

vinnarrosett

Vilka har tidigare vunnit resor i Seat24:s bloggtävling?

Här finner du de lyckliga vinnarnas namn och deras prisade reseberättelser.

Klicka här

SAS Crew Guide

SAS Crew Guide

Köp SAS Crew Guide och få SAS Crew Guide Escapes på köpet!

Boka resa på Seat24

Köp en flygresa, vinn en resa för två!

Hitta billigaste resan hos Seat24, sök bland 650 flygbolag!

Behöver du hjälp?

Klicka här för att få svar på vanligaste frågorna!

Vill du komma i kontakt med oss och fråga något, skicka ett epost