Kom igång

Att blogga på Seat24:s Reseblogg är enkelt. Följ bara vår steg för steg beskrivning nedan så kan du börja blogga inom fem minuter! Får du probelm eller undrar något kan du eposta oss på blogg.feedback@seat24.se

1. Registrera dig
För att kunna skriva inlägg i Seat24:s Reseblogg måste du ha ett användarkonto. Det är enkelt att skaffa, det enda du behöver är en giltig epostadress som du själv har tillgång till. Användarkontot är gratis och vi kommer inte att sprida din epostadress vidare till någon tredje part. För att skaffa ett användarkonto går du till registreringssidan.

När du registrerat dig kommer du att få ett epost med en bekräftelse samt ett lösenord skickat till den epostadress du använt vid registreringen. Därför är det viktigt att du har tillgång till epostkontot.

2. Logga in
När du fått ditt lösenord via epost kan du enkelt logga in “Logga in”-rutan på förstasidan, eller via den särskilda inloggningssidan. När du har loggat in ändras “Logga in”-rutan och du får några nya menyalternativ. Genom att klicka på Admin-länken kommer du till din egen Admin startsida. Via Admin kan du skriva nya inlägg, redigera dina befintliga inlägg eller lägga till och ändra uppgifter i din personliga profil.

3. Skriv ett inlägg
Att skriva ett inlägg är inte svårare än att använda Word (lite enklare faktiskt). Börja med skriva in inläggets Titel och fortsätt sedan med brödtexten i den stora rutan. Med hjälp av menyrutan direkt ovanför inmatningsboxen kan du även använda dig av fetstil, kursiv text, skapa länkar och mer genom att först markera text och sedan klicka på rätt funktionsknapp i menyn, precis som i vanliga ordbehandlingsprogram. Ett tips kan vara att aktivera den mer avancerade editorn i din personliga profil.

3.1 Kategorisera ditt inlägg
När du skrivit klart inlägget är det dags att kategorisera det. Kategoriseringen är bra för den hjälper andra som läser bloggen att hitta rätt inlägg beroende på vilken information som man söker efter i bloggen.

I högerspalten bredvid inmatningsboxen finns ett kategoriträd. Genom att klicka i kryssrutorna framför den kategori du vill att inlägget ska tillhöra så kategorieseras ditt inlägg. Observera att ett inlägg kan, och kanske till och med bör, tillhöra flera kategorier. Många kategorier har dessutom underkategorier, dessa har ett + framför namnet för markera att man kan “öppna” dem för att underkategorierna.

Exempel: Om du skriver ett inlägg om London samt den fantastiska musikal du sett där kan du lägga till kategorin
Reseberättelse->England->London och Evenemang->England->London. Om du desstom passat på att spela golf under din vistelse och tar med det i inlägget kryssar du även i kategorin Golf (som saknar underkategorier). Det här låter förmodlogen krångligare och mer tidsödande än vad det egentligen är.

3.2 Lägg till en bild
Om du tagit några fina digitalbilder som du vill dela med dig i inlägget går det bra förutsatt att du kan lägga upp dem någon annanstans på internet, det finns ett antal olika gratis webbplatser för uppläggning av bilder. Att ladda upp egna bilder på Seat24:s Reseblogg är för närvarande inte möjligt, men det är inte omöjligt att denna funktion kommer lite senare.

4. Publicera
När du är nöjd med ditt inlägg trycker du på “Publicera”-knappen till höger under inmatningsboxen. Inlägget kommer då direkt att synas på Seat24:s Reseblogg! Glöm inte att tipsa dina vänner om att du skrivit här!

Om du inte känner dig helt klar med inlägget kan du trycka på knappen “Spara och fortsätt redigera” så spars det du skrivit utan att det publicera till boggen för allmän beskådan. Du kan när som helst logga igen och skriva klart.

5. Tipsa en kompis och rösta
Inlägget slutar inte att leva i och med publicering.  Längst ner på inlägget, direkt efter din text, finns funktionerna “Rösta” och “Tipsa en kompis”. Genom att ranka ditt inlägg mellan 1 och 5 (representerat av stjärnor) kan bloggläsarna betygsätta ditt inlägg. De högst rankade inläggen kommer sedan att synas på förstasidan.

Med hjälp at “Tipsa en kompis” funktionen kan du, eller någon annan som läser inlägget, skicka ett epost till en kompis med adressen till inlägget och en kommentar.

Det är vår förhoppning att Seat24:s Reseblogg ska vara enkel att använda och därigenom skapa en samlingsplats för resenärer som vill dela med sig av sina smultronställen och andra fantastiska reseminnen. Om du undrar något, tveka inte att kontakta oss!

Vinnare i bloggtävlingen

vinnarrosett

Vilka har tidigare vunnit resor i Seat24:s bloggtävling?

Här finner du de lyckliga vinnarnas namn och deras prisade reseberättelser.

Klicka här

SAS Crew Guide

SAS Crew Guide

Köp SAS Crew Guide och få SAS Crew Guide Escapes på köpet!

Boka resa på Seat24

Köp en flygresa, vinn en resa för två!

Hitta billigaste resan hos Seat24, sök bland 650 flygbolag!

Behöver du hjälp?

Klicka här för att få svar på vanligaste frågorna!

Vill du komma i kontakt med oss och fråga något, skicka ett epost