Bryssel

Budapest ligger i hjärtat av Centraleuropa. Som en av de första öststäder att anamma västvärldens masskultur är Budapest en intressant blandning av öst- och väst, av hög och lågkultur, slott och glaskonstruktioner.

Genom staden skär floden Donau som en livgivande nerv. I stadens begynnelse var den en förutsättning för transport och kommunikation, idag för turism och stadens skönhet.

Med hälsan i behåll
En av de många lockelserna som Budapest erbjuder resenären är oväntat nog hälsoturism. Staden har en nisch inom spa och hälsa och resenären får på plats uppleva spamiljöer med inslag av romersk och turkisk kultur. De praktfulla anläggningarna skapar en känsla av lyx och lämnar dig välmående till ett överkomligt pris.

En händelserik promenad

Budapest är också en stad för kulturturism och den som vill festa sina ögon på magnifik arkitektur och besöka teatrar, museer och utställningar i världsklass. För den som gillar marknader så finns ett rikt utbud att tillgå. Loppmarknader, konstmarknader och matmarknader dyker upp lite varstans. Att vandra i Budapest är en upplevelse och tack vare Donau och slottdistriktet som reser sig över västra stranden orienterar man sig lätt. Budapest är en av de mest mångfasetterade i Europa och besökaren lämnar staden kulturellt välgödd med en längtan tillbaka.

Vinnare i bloggtävlingen

vinnarrosett

Vilka har tidigare vunnit resor i Seat24:s bloggtävling?

Här finner du de lyckliga vinnarnas namn och deras prisade reseberättelser.

Klicka här

SAS Crew Guide

SAS Crew Guide

Köp SAS Crew Guide och få SAS Crew Guide Escapes på köpet!

Boka resa på Seat24

Köp en flygresa, vinn en resa för två!

Hitta billigaste resan hos Seat24, sök bland 650 flygbolag!

Behöver du hjälp?

Klicka här för att få svar på vanligaste frågorna!

Vill du komma i kontakt med oss och fråga något, skicka ett epost