Barcelona

Barcelona är Kataloniens huvudstad. Det märks bland annat på språket som skiftar mellan spanska och katalanska. Staden är en härlig blandning av modern storstad och badort.

Inför sommar-OS 1992 rensade Barcelona upp hamndistriktet och idag hitta man långa sandstränder som gör Costa del Sol ära. Få städer i världen erbjuder samma kombination av förstklassigt bad med storstadens utbud av restauranger, nattliv och shopping.

Från Gaudi till gatustånd
En av de kanske största kulturattraktionerna i Barcelona är Sagrada Familia av konstnären Antoni Gaudi. Katedralen är en märklig skapelse som ännu inte är färdigställd 80 år efter hans död. Staden är även full av byggnader och detaljer som gatlyktor av den famösa konstnären som via art nouveau skapade en unik stil.

La Rambla är ett stråk i Barcelona där tiden lätt springer iväg. Mat- och blomsterstånd trängs med konstnärer och uppträdanden. Runt hörnet kan man fortsätta sin förkovran med Juan Mirós gatumosaik och den klassiska mötesplatsen Placa Reial.

Hotell eller lägenhet?
Eftersom Barcelona i lika hög grad lockar tågluffare som barnfamiljer och par, finns det ett brett utbud av boenden. Femstjärniga hotell och spartanska vandrarhem tillhör ytterligheterna, som tur är finns hela skalan av boenden representerade. För de som planerar en självgående vistelse finns det gott om turistlägenheter att hyra i Barcelona. På så sätt kan man köpa med sig mat från La Rambla och laga till, innan man på kvällen ger sig ut för att möta nattlivet.

Vinnare i bloggtävlingen

vinnarrosett

Vilka har tidigare vunnit resor i Seat24:s bloggtävling?

Här finner du de lyckliga vinnarnas namn och deras prisade reseberättelser.

Klicka här

SAS Crew Guide

SAS Crew Guide

Köp SAS Crew Guide och få SAS Crew Guide Escapes på köpet!

Boka resa på Seat24

Köp en flygresa, vinn en resa för två!

Hitta billigaste resan hos Seat24, sök bland 650 flygbolag!

Behöver du hjälp?

Klicka här för att få svar på vanligaste frågorna!

Vill du komma i kontakt med oss och fråga något, skicka ett epost