Bangkok

Bangkok är en smältdegel av asiatisk och västerländsk kultur, lyx och fattigdom, backpackers och barnfamiljer. Med kolossala lyxhotell som reser sig över staden och ruffiga vandrarhem tilltalar Bangkok många och har något för de flesta.

Sevärt
Att upptäcka Bangkok är ett äventyr. Staden har en bredd av sevärdheter och upplevelser att ta del av. Den buddhistiska kulturen erbjuder tempel som är både rogivande och vackra att besöka. Som kontrast står marknader med trängsel, kaos och förhandling.

Känner man för att uppleva något extra kan köpa biljetter till en thai boxningsmatch Thailands nationalsport. Matcherna går på stora arenor i staden och brukar i regel omges av nationella ritualer med musik och konstnärliga uppträdanden.

Man upptäcker inte hela Bangkok på en kortare semester, men vill man ändå bege sig utanför staden och se landsbygden, så finns det busslinjer som tar dig ut över dagen. Information om tider och linjer kan du få på den lokala turistinformationen.

Kommunikationer
Att ta sig runt i Bangkok är ett äventyr. Värmen och trängseln gör att man inte gärna förflyttar sig längre sträckor till fots. Kommunikationerna visar på stadens mångsidighet med traditionella tuk tuk, tunnelbana, flodbåt, taxi och fler alternativ. Beroende på pris kan man åka så bekvämt eller obekvämt man vill. Oavsett känns till och med kommunikationerna som ett äventyr i Bangkok.

Vinnare i bloggtävlingen

vinnarrosett

Vilka har tidigare vunnit resor i Seat24:s bloggtävling?

Här finner du de lyckliga vinnarnas namn och deras prisade reseberättelser.

Klicka här

SAS Crew Guide

SAS Crew Guide

Köp SAS Crew Guide och få SAS Crew Guide Escapes på köpet!

Boka resa på Seat24

Köp en flygresa, vinn en resa för två!

Hitta billigaste resan hos Seat24, sök bland 650 flygbolag!

Behöver du hjälp?

Klicka här för att få svar på vanligaste frågorna!

Vill du komma i kontakt med oss och fråga något, skicka ett epost